Tiramisu till dessert är både lyxigt och underbart gott. I den här varianten av den klassiska desserten så använder vi oss istället av syran och sötman från passionsfrukt och apelsin! Resulatet? En perfekt balanserad och fräsch dessert som passar som avslutning till vilken festlig middag som helst.
40 min
TOPPING
APELSINSYRUP
TIRAMISU
1. Topping: Skär ut filéer av två apelsiner.
2. Syrup: Pressa apelsinen och koka samman med socker till syrup, ca 5 minuter. Låt svalna, tillsätt urgröpt passionsfrukt, spara lite till dekoration.
3. Vispa äggulorna porösa med ½ dl socker, vispa ner osten och blanda ner spriten.
4. Vispa äggvitorna fluffiga med ½ dl socker och vänd ner i äggsmeten.
5. Bryt sönder kexen i större bitar, skeda lite syrup över och lägg på några apelsinfiléer. Toppa med krämen. Varva två gånger i glas.
6. Vid servering toppa med passionsfrukt, apelsin, smulat kex och hackad mynta.
4 portioner