Tacos med lax och avokadokräm

4 PORTIONER, CA 30 MIN

30 min

Tacos med lax och avokadokräm

Ingredienser

LAX CEVICHE

  • 500 g
    laxfilé
  • 5 st
    lime, ska även räcka till avokadokrämen nedan.
  • 0.5 st
    chili
  • 1 nypa
    salt, eller efter smak

AVOKADOKRÄM

  • 2 st
    avokado
  • 1 msk
    crème fraiche
  • 0.5 st
    lime, saft och skal
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 krm
    peppar

SYRAD LÖK

  • 1 st
    rödlök
  • 0.5 dl
    ättikssprit
  • 0.5 dl
    strösocker
  • 0.5 dl
    vatten

RÖKT PAPRIKAMAJONNÄS

  • 1 dl
    majonnäs
  • 2 tsk
    paprikapulver
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 st
    romansallad
  • 1 paket
    mjuka Tortillas, av vete eller av majs
  • 1 kruka
    koriander

Gör så här

1. Tärna laxen och blanda med pressad lime och chili. Låt dra minst 10 min. Smaka av med lite salt.

2. Mosa avokadorna med en gaffel, rör ner crème fraiche. Smaka av med lime, salt och peppar.

3. Syrad lök: Koka upp ättika socker och vatten. Skär löken i bitar och häll på lagen över. Låt dra i ca 30 min eller längre.

4. Smaksätt majonnäsen med rökt paprikapulver.

5. Bottna tortillan med sallad, avokadokräm, sen lax och toppa med majonnäs, syrad lök och lite koriander.

4 portioner