Få hela familjen att älska fisk igen med denna luriga variant av frasiga rotfrukter, panerad torsk och en guacamole på gröna ärtor. Drömvardag!
40 min
1. Tina de frysta ärtorna.
2. Mixa gröna ärtor med 1/2 kruka koriander, vitlök, spiskummin, olivolja, salt och peppar tills du har en chunky ärtamole.
3. Rosta majsen i en stekpanna eller på en plåt i ugnen (225°C i 15 min). Rör om då och då.
4. Skala och riv rotfrukterna grovt på rivjärn, salta ordentligt. Gör gärna röstin lite mindre och använd en plättlagg.
5. Stek på medelhög värme i en klick smör tills de fått fin färg. Vänd och stek på andra sidan.
6. Dela fisken i mindre bitar.
7. Vispa upp ägg i en skål och häll panko i en annan. Doppa fiskbitarna först i ägg och sedan i panko.
8. Stek dem i smör och olja på medelhög värme, det tar ett par minuter per sida. Smöret ger god smak och oljan fin stekyta!
9. Bred guacamole på varje rösti, lägg en fiskbit ovanpå och strössla över rostad majs, jalapeño, salsa och koriander. Njut!
4 portioner