Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från Hemlagat, vinter 2019.
30 min
1. Stansa ut 15 rundlar, cirka 5 cm i diameter, i smördegen. Ta med ett mindre mått ut en ring i mitten, utan att trycka igenom helt.
2. Lägg ut rundlarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt stå kallt i minst 1 timme.
3. Finhacka hummerköttet. Blanda med majonnäs och citron. Smaka av med salt och peppar.
4. Värm ugnen till 200 grader.
5. Pensla smördegsrundlarna med ägg. Var försiktig så att inte ägget rinner ner på sidorna — det hindrar smördegen från att resa sig.
6. Grädda i cirka 15 minuter eller tills smördegen har rest sig och blivit gyllenbrun.
7. Ta ut ur ugnen och lyft försiktigt bort den lilla rundeln i mitten med en vass kniv. Låt svalna.
8. Fyll med hummerröran, lägg på en klick löjrom och garnera med gräslök. Servera direkt.
15 portioner