Syltade clementiner med kanel-och vaniljstång

Bjuden på julknytis? Då har vi det perfekta tipset! Ta med en burk syltade clementiner och du kommer bli julaftons mest populära.

60 min

Syltade clementiner med kanel-och vaniljstång

Ingredienser

  • 8 st
    små skalade clementiner
  • 2 dl
    socker
  • 3 dl
    vatten
  • 1 st
    vaniljstång, delad på mitten
  • 2 st
    kanelstång
  • 2 st
    stjärnanis
  • 5 st
    svartpepparkorn
  • 4 port
    port vispad punchgrädde

Gör så här

1. Skala clementinerna och ta bort så mycket som möjligt av det vita.

2. Häll vatten och socker i en kastrull, skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg ner i sockerlagen tillsammans med övriga kryddor.

3. Låt sockerlagen sjuda ca 10 min. Låt svalna.

4. Lägg clementinerna i en burk och häll på sockerlag med kryddor. De håller sig minst en vecka i kylskåp.

5. Servera med vispad grädde, smaksatt med lite punsch.

4 portioner