Stekt torsk med rotfrukter & limeaioli

En enkel och god torskrätt med ugnsrostade grönsaker. Tack vare ugnsmixen med morot, rödbeta och palsternacka går den här middagen snabbt att laga.

20 min

Stekt torsk med rotfrukter & limeaioli

Ingredienser

  • 1 påsar
    rotfruktsmix
  • 400 g
    torskfilé i portionsbitar
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 dl
    majonnäs
  • 0.5 st
    pressad lime
  • 1 st
    pressad vitlöksklyfta
  • 1 kruka
    persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Fördela grönsakerna på en ugnsplåt, ringla lite olivolja över, ugnsrosta ca 15 min.

3. Krydda fisken med salt och peppar. Stek gyllene snabbt i stekpanna.

4. Ta ut plåten och lägg på fiskbitarna, ugnsrosta ytterligare ca 5 min. 

5. Blanda samman majonnäs med pressad lime och vitlök, krydda med salt och peppar.

6. Strössla hackad persilja över och servera med limeaioli och ett gott bröd. 

4 portioner