Gör sparrisen ännu godare med en frisk och kryddig gremolata på persilja, vitlök och citron! Färskost och strimlade rädisor blir pricken över i. Detta recept lägger du på en skiva bröd med färskost och toppar med riven parmesan för det ultimata sparristillbehöret på bordet.
20 min
FÄRSKOSTSPREAD
GREMOLATA
RÄDIS-OCH KRASSEJULIENNE
BRÖD OCH TOPPING
1. Ansa sparrisen och lägg i en plastpåse tillsammans med olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt marinera ca 20 minuter.
2. Mixa allt till gremolatan med stavmixer, smaka av med salt och peppar.
3. Stek eller grilla sparrisen 2-3 minuter.
4. Grilla levainbrödet och bred på lite färskost smaksatt med svartpeppar.
5. Toppa med sparris, och ringla över gremolatan.
6. Avsluta med strimlad rädisa, smörgåskrasse och riven parmesanost.
4 portioner