Stekiga riddare är fattiga riddare deluxe, på Petters Alexis Askergrens specialsätt. "Jag gjorde dessa ute på altanen på en vanlig Primus-gashäll." Petter smaksätter smeten med kardemumma, kanel, citronzest eller ingefära.
20 min
TILL SERVERING
1. Vispa ihop två ägg, två deciliter mjöl, en deciliter socker, och fyra deciliter mjölk. Vill du lyfta det lite så slår du i en god rom i smeten, och kryddar med kardemumma, kanel, citronzest, ingefära eller vad du känner för.
2. Stek brödet i lite smör, innan du lägger det i smeten. Då blir det frasigare.
3. Dränk de rostade skivorna i den tjocka smeten och stek dem först i neutral olja eller i kokosfett, och avsluta med lite mer smör i pannan för smakens skull.
4. Pudra ordentligt med florsocker, häll lönnsirap på och strö citronzest över. Om det inte räcker, ta en kula vaniljglass till. Och lite mer rom.
Recept ur boken Min plats på jorden: Koster av Petter Askergren (Norstedts) Foto: Ea Czyz
2 portioner