30 min
Portioner: 20
20 g jäst
1⁄2 dl matolja
2 dl ljummet vatten
5–6 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
1 tsk salt
2 msk socker
500 g fläskkotlett i bit med ben
salt och peppar
koriander
PICKLADE GRÖNSAKER:
2 dl socker
2 dl vatten
1 dl risvinäger
1 msk senapsfrön gula
1 skivad gul lök
1⁄2 skivad gurka
1 hyvlad morot
SYRLIG SÅS:
2 msk vitvinsvinäger
2 msk Sweet chili sauce
2 msk soja
1 msk Sriraschasås
1 cm riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vatten
SRIRASCHAMAJONNÄS:
1 dl majonnäs
½–1 msk sriraschasås
1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten och olja. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda i en degblandare tills degen blivit glansig. Låt jäsa ca 1 timme till dubbel storlek.
2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn i panna och ugnsstek klar i 150° ca 1 timme till innertemperatur 65°. Skär i 1 cm tjocka skivor.
3. Picklade grönsaker: koka ihop socker, vatten, risvinäger och senapsfrön tills sockret löst sig. Lägg i grönsakerna och låt stå ca 20 minuter.
4. Syrlig sås: Blanda samman alla ingredienser.
5. Sriraschamajonnnäs: Blanda samman majonnäs med srirascha till lagom styrka.
6. Dela degen till ca 17 st bitar och rullatill bollar. Kavla bollarna till ca 12 cm i diameter och vik dubbelt med en bit smörpapper mellan. Ånga 10 minuter i en ångkorg.
7. Fyll steambunsen med fläsk som doppats i den syrliga såsen, picklade grönsaker och sriraschamajonnäs.