Recept på härliga spenatvåfflor med gravad lax, krämigt ägg, pepparrotscrèmefraiche och picklad sparris. Matigt och utsökt!
45 min
VÅFFLOR
PEPPARROTSKRÄM
PICKLAD SPARRIS
TOPPING
1. VÅFFLOR: Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl med bakpulver. Vispa ner mjölet i smöret och mjölken och tillsätt ägg och salt. Tillsätt spenatbladen och mixa till en slät smet. Späd med kallt vatten. Låt vila medan du förbereder resten avingredienserna.
2. PICKLAD SPARRIS: Koka upp ättikssprit med strösocker och vatten. Låt svalna. Hyvla sparrisen tunt på längden med hjälp av en mandolin eller vass osthyvel. Lägg hyvlet i lagen och låt stå minst 20 minuter.
3. Koka äggen ca 5 minuter beroende på storlek, de ska vara lite krämiga inuti. Spola i kallt vatten och skala dem. Skiva rädisorna tunt.
4. PEPPARROTSKRÄM: Vispa samman ingredienserna.
5. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna gyllene. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
6. Toppa våfflorna med gravad lax, ägg, rädisor och picklad sparris. Ringla över pepparrotskrämen och toppa med krasse. Servera meddetsamma.
6 portioner