Kan sparris bli bättre än färsk och grön? Ja, faktiskt. Det visar sig att parmesankräm och hasselnötssmör var det som fattades i drömmen om den perfekta primören. Ät och njut!
Tips! Testa tång-rom om du vill ha en helt vegetarisk rätt.
20 min
PARMESANKRÄM
1. Smält smöret och låt det puttra tillsammans med de hackade hasselnötterna på medelvärme, tills det blivit svagt gyllene och doftar gott. Lyft av plattan.
2. Blanda ingredienserna till parmensankrämen. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka sparrisen i saltat vatten några minuter, tills de har mjuknat men har lite tuggmotstånd kvar (känn efter med en sticka).
4. Bred ut parmesankrämen på fyra assietter, fördela sparrisen ovanpå och toppa med det brynta smöret, regnbågsrom och körvel.
5. Avsluta med lite rivet citronskal, nymalen svartpeppar och flingsalt.
4 portioner