Sötpotatis- och broccolifrittata med morotssallad

45 min

Sötpotatis- och broccolifrittata med morotssallad

Ingredienser

  • 1 st
    rödlök
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 st
    stor sötpotatis
  • 1 st
    broccolihuvud
  • 1 msk
    rapsolja
  • 7 st
    ägg
  • 2 dl
    mjölk eller vatten
  • 0.5 kruka
    basilika, eller 1 msk fryst
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 150 g
    fetaost
  • 3 st
    morötter
  • 1 dl
    vatten
  • 2 msk
    ättiksprit (12%)
  • 2 msk
    honung
  • 100 g
    blandsallad
  • 1 st
    avokado
  • 1 fp
    fröknäckebröd
  • 1 näve
    färsk basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala och strimla rödlöken, finhacka vitlöken. Skala och skär sötpotatisen i små kuber. Dela broccolin i mindre buketter.

3. Fräs rödlök och vitlök mjuka i rapsolja i en ugnssäker stekpanna. Blanda ner sötpotatis och broccoli och fräs i 10 min.

4. Vispa ihop ägg, mjölk, basilika, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna i pannan. Smula över fetaosten. Baka pannan i mitten av ugnen i 25 minuter, tills stanningen stelnat.

5. SYRAD MOROTSSALLAD: Skala och skär morötterna i tunna strimlor med mandolin eller potatisskalare. Koka upp vatten, ättika och honung. Slå lagen över morötterna och låt stå 10 minuter. Blanda morötter, blandsallad och avokado skuren i bitar. Servera frittatan toppad med färsk basilika tillsammans med sallad och bröd.

4 portioner