20 min
Portioner: 4
2 msk olja
1 hackad gul lök
1 hackad jalapeño
2 hackade vitlöksklyftor
1⁄2 msk spiskummin
1⁄2 msk chilipulver
1 l grönsaksbuljong
800 g fryst majs
1⁄2 msk salt
4 dl kokosmjölk
1 msk limejuice
peppar
1. Stek lök, jalapeños och vitlök på låg temperatur under omrörning ca 5 minuter. Rör i spiskummin och chilipulver. Stek ytterligare 1 minut.
2. Häll på grönsaksbuljong och koka upp. Tillsätt 600 gram majskorn och salt, koka upp, sänk värmen och sjud i ca 10 minuter under omrörning. Häll på kokosmjölk och koka upp, mixa slät med stavmixer. Vänd i 200 gram majskorn, smaka av med limejuice, salt och peppar.
3. Bjud med tillbehör.