Laga en fantastisk sommarsallad med rostad potatis, sparris, grillad kyckling, färska örter och dragondressing.
35 min
DRAGONDRESSING
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, skrubba och dela potatisen på mitten. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar, rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är gyllene. Ta ut och låt svalna.
2. Salta och peppra kycklinglårfiléerna och grilla dem på båda sidor eller i en grillpanna tills de fått färg och är klara rakt igenom. Ställ åt sidan och låt svalna. Skär dem sedan i skivor.
3. Bryt bort den nedre delen av sparrisen och koka den 2 minuter i saltat vatten. Lyft upp och kyl ner.
4. Skala gurkan lite slarvigt och dela den på mitten på längden. Kärna ur den med hjälp av en sked och skiva den sedan i halvmånar. Skala kålrabbin och skär den i tunna stavar. Skala rödlöken och skiva den i tunna halvmånar. Skölj, ansa och skiva rädisorna tunt.
5. Mixa samman alla ingredienserna till dressingen utom majonnäsen. Blanda ner majonnäsen och smaka av med salt, peppar och socker. Hacka dillen grovt och gräslöken fint.
6. Varva salladsblad, rostad potatis, kyckling och grönsaker på ett stort fat eller i en stor långpanna. Ringla över dragondressingen och toppa med massor av dill och färsk finhackad gräslök.
4 portioner