Sommarbowl med rökt makrill, quinoa, babyspenat & peppriga jordgubbar

Serveras med avokadokräm och en enkel dressing på god olivolja och vit balsamvinäger.

20 min

Sommarbowl med rökt makrill, quinoa, babyspenat & peppriga jordgubbar

Ingredienser

  • 400 g
    jordgubbar
  • 4 msk
    balsamvinäger
  • 4 msk
    olivolja
  • 2 krm
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 2 dl
    quinoa
  • 1 st
    rödlök
  • 250 g
    varmrökt makrillfilé (ej tillgängligt online)
  • 1 dl
    hasselnötter
  • 70 g
    babyspenat
  • 1 dl
    dill, grovhackad
  • 4 skivor
    gott bröd till servering

AVOKADOKRÄM

  • 2 st
    avokado
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Ansa och klyfta jordgubbarna. Lägg dem i en skål och blanda dem försiktigt med balsamvinäger, olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Låt marinera medan du förbereder resten av ingredienserna.

2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

3. Skala rödlöken och skiva den tunt. Ta bort skinnet från makrillen och riv köttet i grova bitar. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem gyllene på medelvärme i en torr stekpanna.

4. AVOKADOKRÄM: Mixa ingredienserna till avokadokrämen så den blir till en kräm, men inte helt slät.

5. Fördela salladen i fyra skålar, eller på ett stort fat. Fördela quinoa, rödlök, makrill, jordgubbar (spara dressingen) och hasselnötter över salladen. Hacka dillen grovt och vänd ner den. Ringla jordgubbsdressingen över salladen och servera med en klick avokadokräm och ett gott bröd.

4 portioner