20 min
Portioner: 4
PANNKAKSSMET:
3 dl vetemjöl
4 ägg
8 dl mjölk
½ dl solroskärnor
1 tsk salt
3 msk matolja
SALLAD:
1 liten skalad och grovriven kålrot
2 skalade och grovrivna morötter
1 skalad och tärnad apelsin
2 msk olivolja
salt och peppar
BACONSMUL:
1 paket skivad bacon
1 hackad gul lök
2 tärnade röda äpplen
1. Pannkakssmet: Vispa samman mjöl, ägg och hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, solroskärnor och salt. Låt stå 10 minuter.
2. Sallad: Blanda riven kålrot och morötter med apelsin och olivolja, smaka av med salt och peppar.
3. Stek bacon gyllene, tillsätt lök och sist äpple och stek lite till.
4. Stek pannkakor av smeten och servera med sallad, bacon, lök och äpple.