Hemköp

Sojaglacerad fläskkarré med picklade grönsaker

30 min

Sojaglacerad fläskkarré med picklade grönsaker

Portioner: 4

Ingredienser

4 skivor karre a 170-180g styck
salt och svartpeppar

GLAZE:
1 dl soja
1 dl saké
1 dl mirin
2 msk råsocker
2 vitlöksklyftor finhackade
2 msk finhackad ingefära

PICKLADE GRÖNSAKER:
1/2 dl ättika (12 %)
1 dl socker
2 dl vatten
1 tsk hela svartpepparkorn
150 g rättika, skalad
150 g kålrabbi, skalad
200 g trattkantareller

Gör så här

1. Lägg i samtliga ingredienser till glazen i en kastrull, koka upp och sjud 5-10 min.

2. Skiva rättika och kålrabbi i tunna skivor, ansa svampen. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i grönsakerna i lagen och låt kallna.

3. Krydda karren med salt och svartpeppar, bryn i het panna 3-4 min på varje sida. Pensla med sojaglazen och glacera i ugn på endast övervärme ca 2-3 min.

4. Servera köttet med picklade grönsakerna och kokt ris.

Hemköp chat icon