2 BRÖD 15 MIN + 1 TIMME I UGN
75 min
Portioner: 2
1 l filmjölk eller yoghurt
2 dl mörk sirap
2 dl solroskärnor
2 dl rågkross
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1½ msk bikarbonat
2 tsk salt
smör och grahamsmjöl till formarna
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Smörj och mjöla två avlånga brödformar. Blanda fil och sirap i en skål. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan skål. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet, i maskin eller för hand ca 5 minuter. Fördela smeten i formarna och strö över lite grahamsmjöl.
3. Sätt in formarna mitt i ugnen och grädda 1 timme. Låt brödet vila några minuter i formarna innan du lossar bröden och låter de svalna på galler.