Smörrebröd med kallrökt lax och pepparrot

Kan man toppa ett smörrebröd med precis vad som helst? Ja, nästan! I det här receptet har vi dock gått åt det klassiska hållet, och valt kallrökt lax och pepparrot. Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

15 min

Smörrebröd med kallrökt lax och pepparrot

Ingredienser

  • 4 skivor
    rågbröd
  • 150 g
    färskost
  • 0.5 msk
    riven pepparrot (efter smak)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 0.5 dl
    dill
  • 150 g
    kallrökt lax
  • 0.33 st
    gurka
  • 0.5 st
    liten rödlök

Gör så här

1. Blanda färskost och pepparrot.

2. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

3. Hacka dillen fint och strö över cirka hälften över färskosten.

4. Fördela laxskivorna ovanpå.

5. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.

6. Skär gurkan i sneda skivor och lägg en eller två skivor på varje bröd.

7. Toppa med rödlöksringar och strö över resten av dillen. Strö över valfria färska örter.

4 portioner