Smörrebröd med dressade sommartomater och burrata

Ta vara på de söta svenska sommartomaterna, och där med basta! Vi är väldigt säkra på att de trivs fint i sällskap med en gräddig, italiensk burrata. Vem gör inte det liksom? Recept från Hemlagat nr. 2 2024.

15 min

Smörrebröd med dressade sommartomater och burrata

Ingredienser

  • 3 st
    tomater
  • 4 skivor
    surdegsbröd eller rågbröd
  • 150 g
    färskost
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 4 blad
    valfri sallad
  • 1 st
    burrata
  • 0.5 dl
    basilika

Dressing

  • 2 msk
    olivolja
  • 1 msk
    balsamvinäger
  • 0.5 tsk
    honung

Gör så här

1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

2. Skiva tomaterna och blanda dem med dressingen.

3. Blanda färskosten med finriven vitlök, salt och svartpeppar.

4. Lägg ut brödskivorna och bred ett lager på varje skiva.

5. Lägg på salladsbladen och toppa med de skivade tomaterna.

6. Fördela burratan ovanpå och ringla över lite överbliven dressing från tomaterna.

7. Toppa med färsk basilika.

4 portioner