Smashed cheeseburger med B&B pickles och pommes

Den tillplattade hamburgaren är här för att stanna. Underbart gott i all sin enkelhet, ännu godare tillsammans med egna picklade gurkskivor och majonnäs!

20 min

Smashed cheeseburger med B&B pickles och pommes

Ingredienser

  • 800 g
    nötfärs, blandfärs eller högrevfärs
  • 8 skivor
    cheddarost
  • 4 st
    hamburgerbröd briochetyp
  • 2 dl
    majonnäs
  • 4 msk
    sweet chilisås
  • 1 msk
    flingsalt
  • 1 tsk
    svartpeppar

B&B Pickles

  • 750 g
    skivad gurka
  • 1.5 msk
    salt
  • 1 st
    tunnskivad silverlök
  • 2 dl
    socker
  • 1.25 dl
    äppelcidervinäger
  • 0.5 dl
    rörsocker
  • 1.5 msk
    senapsfrön
  • 1 tsk
    örtsalt
  • 0.5 tsk
    gurkmeja

Gör så här

1. Blanda gurka med salt och låt dra ca 1 timme, sila av vätskan.

2. Blanda ner silverlöken.

3. Koka upp alla ingredienser till lagen och häll över gurkan. Täck med folie och låt svalna, helst i kyl över natten. Förvara i glasburk.

4. Blanda samman majonnäs med sweetchili, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

5. Forma bollar av färsen, ca 100 g per st.

6. Hetta upp ett par stekpannor, gärna gjutjärn så det börjar ryka.

7. Lägg i 1 eller 2 bollar och platta ut med stekspade eller smashjärn. Krydda med salt och peppar och stek 2-3 minuter innan de vänds.

8. Krydda och lägg på ostskivor så att de smälter ner i burgaren.

9. Rosta bröden på insidan i het panna, lägg på pickles, burgare, en klick majo och lock. 10. Servera med pommes och extra pickles.

4 portioner