Den tillplattade hamburgaren är här för att stanna. Underbart gott i all sin enkelhet, ännu godare tillsammans med egna picklade gurkskivor och majonnäs!
20 min
B&B Pickles
1. Blanda gurka med salt och låt dra ca 1 timme, sila av vätskan.
2. Blanda ner silverlöken.
3. Koka upp alla ingredienser till lagen och häll över gurkan. Täck med folie och låt svalna, helst i kyl över natten. Förvara i glasburk.
4. Blanda samman majonnäs med sweetchili, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
5. Forma bollar av färsen, ca 100 g per st.
6. Hetta upp ett par stekpannor, gärna gjutjärn så det börjar ryka.
7. Lägg i 1 eller 2 bollar och platta ut med stekspade eller smashjärn. Krydda med salt och peppar och stek 2-3 minuter innan de vänds.
8. Krydda och lägg på ostskivor så att de smälter ner i burgaren.
9. Rosta bröden på insidan i het panna, lägg på pickles, burgare, en klick majo och lock. 10. Servera med pommes och extra pickles.
4 portioner