Sillfiléer för festen

Klassiska högtidssillen i ny tappning! Recept på sillfiléer med gröna enbär, dragon och apelsin.
Recept från MSC och Henrik Norström.

20 min

Sillfiléer för festen

Ingredienser

  • 800 g
    sill
  • 1.5 dl
    ättika
  • 3 dl
    socker
  • 5.5 dl
    vatten
  • 1 kruka
    dragon
  • 1 burk
    enbär (helst gröna)
  • 9 st
    apelsiner

Gör så här

1. Koka upp lagen med 5 enbär, 2–3 kvistar dragon och låt svalna.

2. Skär sillen i 2 cm tjocka skivor. Slå på lagen. Låt stå 5–7 dagar.

3. Riv det orangea på skalet och pressa juice av 3 apelsiner. Skär ut fina apelsinfiléer av resterande apelsiner.

4. Vid servering garnera sillen med apelsinfiléer, dragonblad och grovhackade enbär. Fördela juice och det rivna skalet över sillen.

4 portioner