Sharing Style Rib Eye med choronsås, fransk tomatsallad, rostad bakpotatis och toppings

Entrecôte med extra allt! I det här receptet ackompanjeras köttet med en underbar choronsås på bearnaisesås, tomatpuré och rödvinsvinäger. Serveras med en utsökt tomatsallad med grönsaker, dijonsenap och färska örter.

60 min

Sharing Style Rib Eye med choronsås, fransk tomatsallad, rostad bakpotatis och toppings

Ingredienser

  • 1 nypa
    flingsalt & svartpeppar
  • 2 st
    entrecôte extra marmorerad

Bakpotatis

  • 4 st
    halverade bakpotatisar
  • 2 msk
    matolja
  • 2 dl
    riven ost
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 1 dl
    gräslök

Choronsås

  • 4 dl
    valfri bearnaisesås
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 2 tsk
    rödvinsvinäger
  • 1 msk
    hackad dragon eller persilja

Fransk tomatsallad

  • 500 g
    blandade grovskivade/tärnade tomater
  • 1 st
    finhackad schalottenlök
  • 1 st
    finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    äppelcidervinäger
  • 3 msk
    olivolja
  • flingsalt & svartpeppar
  • 1 msk
    finhackad persilja
  • 1 msk
    finhackad dragon

Gör så här

1. Lägg ut köttskivorna på ett fat och låt bli rumstempererat.

2. Sätt ugnen på 200°.

3. Lägg potatishalvorna på en plåt, pensla med olja och krydda med salt. Ugnsbaka ca 30 min tills mjuka.

4. Ta ut potatisen och strö över den rivna osten, gratinera ytterligare ca 10 min. Ta ut och toppa med crème fraiche och gräslök, krydda med salt och peppar.

5. Grilla köttskivorna 2-3 min på varje sida tills fin färg, lägg åt sidan och låt vila ca 5 min.

6. Lägg på igen och grilla till kärntemperatur 54°, låt vila 5 min. och krydda med salt och peppar.

7. Vispa samman allt till choronsåsen och smaka av med vinäger, örter, salt och peppar.

8. Lägg tomaterna på ett fat eller i en skål.

9. Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar, vänd i örter och häll över tomaterna.

10. Tranchera köttet och servera med tillbehören.

4 portioner