Sesampanerad torsk i tortilla

Här serverar vi torsk i tortilla till fredagsmyset. Tips: Blir det picklad rättika över håller den sig länge i kylen, god i en matig sallad.

60 min

Sesampanerad torsk i tortilla

Ingredienser

PICKLAD RÄTTIKA

  • 200 g
    rättika (ca. 0,5 st liten)
  • 0.5 dl
    risvinäger
  • 0.25 dl
    mirin (japanskt risvin)
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 1 tsk
    salt

PANERAD TORSK

  • 1 st
    ägg
  • 0.5 dl
    mjölk
  • 2 dl
    sesamfrö
  • 1 dl
    potatismjöl eller rismjöl
  • 600 g
    torsk (tex. skreitorsk)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 0.5 dl
    neutral olja

HOISINMAJONNÄS

  • 1 dl
    hoisinsås
  • 1 dl
    majonnäs

TILL SERVERING

  • 0.5 st
    gurka
  • 0.5 st
    huvudsallat
  • 8 st
    små vetetortillor
  • 1 kruka
    koriander

Gör så här

1. Skala rättikan och skär i strimlor. Rör ihop risvinäger, mirin, sesamolja och salt och blanda med rättikan, ställ åt sidan.

2. Blanda ägg och mjölk i en skål. Häll upp sesamfrön och vetemjöl på två olika tallrikar. Skär torsken i åtta jämna bitar och salta och peppra den. Vänd fiskbitarna först i mjöl, doppa sedan i äggblandningen och vänd till sist i tallriken med sesamfrön.

3. Blanda hoisinsåsen och majonnäsen.

4. Hyvla gurkan på längden.

5. Skölj salladshuvudet och dela i åtta lika delar, torka av dem lätt.

6. Värm oljan i en stekpanna på låg till medeltemperatur. Stek fiskbitarna i 3 minuter på varje sida.

7. Värm tortillabröden enligt anvisningar på paketet.

8. Fyll tortillan med salladsblad, gurka och fisk, ringla över hoisinmajonnäs och toppa med picklad rättika och koriander.

4 portioner