Sej i ugn med rostade jordärtskockor

40 min

Portioner: 4

Ingredienser

500 g jordärtsskockor
2 msk olivolja
salt och peppar

600 g MSC-märkt sejrygg
salt och peppar

CITRON- OCH GRÄSLÖKSÅS:
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
skal och saft från ½ citron
1 kruka hackad gräslök
salt och peppar
100 g strimlad mangold

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Tvätta skockorna och halvera, blanda med olivolja, salt och peppar, lägg i en ugnsform. Rosta ca 20 minuter.

3. Dela fisken i portionsbitar, krydda med salt och peppar.

4. Citronsås: Koka samman vatten med buljongtärning, tillsätt grädde, rivet citronskal, gräslök och koka samman ca 10 minuter. Smaka av med citronsaft och svartpeppar. Mixa såsen skummig med stavmixer.

5. När skockorna nästan är klara lägg fisk och mangold ovanpå och baka klart ca 10 minuter. Häll sås över och servera direkt.