Det perfekta receptet när man vill förnya fredagstacosen. Smakrikt, fräscht och urgott.
45 min
1. Dela jalapeñon på längden och skrapa bort kärnorna (spara om du vill ha mer hetta). Plocka korianderbladen och finstrimla stjälkarna.
2. Mixa oljan med korianderstjälkar och blad med stavmixer i en hög mixerkanna. Häll över i en skål. Häll sedan äggulor, senap och vinäger i kannan. Lägg i finhackad jalapeño och mixa slätt. Tillsätt korianderoljan i en stråle och fortsätt mixa tills majonnäsen börjar tjockna. Tillsätt mer jalapeñokärnor om du vill ha mer hetta. När majonnäsen är tjock, riv ner limezest och smaka av med salt och limesaft.
3. Blanda ihop tacokryddan i en skål. Stek nötfärsen på medelvärme i smör eller olja. Tillsätt tacokrydda efter smak. Blanda i bönorna och håll varmt.
4. Koka upp saltat vatten i en kastrull till savoykålsbladen. Förväll dem i kokande vatten i cirka 30 sekunder, lägg sedan i en skål med iskallt vatten. När de kallnat helt, lägg att torka på handduk.
5. Dela och gröp ur avokadohalvorna. Skär upp halvorna i skivor.
6. Vid servering, fyll ett kålblad med tacofärs, avokado, picklad rödlök, majonnäs, färsk koriander och en klyfta lime.
4 portioner