Salsa romesco

En perfekt sås till grillen. Den här salsan är gjord på en bas av paprika, tomatpure, vitlök och vinäger. Ett måste till köttbiten!

40 min

Salsa romesco

Ingredienser

  • 2 st
    stora röda paprikor
  • 1 st
    vitlöksklyfta, hackad
  • 1.5 dl
    rostade mandelflarn
  • 0.75 dl
    tomatpuré
  • 3 msk
    hackad bladpersilja
  • 2 msk
    vitvinsvinäger (eller sherryvinäger)
  • 1 tsk
    rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk
    cayennepeppar
  • 1.5 dl
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 230°C.

2. Halvera paprikorna och ta bort kärnhuset, vänd med olivolja och lite salt. Ugnsrosta ca 20 minuter. Låt vila lite och skala sedan paprikorna.

3. Lägg alla ingredienser utom olja i en mixer och mixa till önskad konsistens. Sänk hastigheten på mixern och häll i oljan, smaka av med salt och peppar.

4 portioner