Recept från I säsong, nr 5 / 2019
35 min
Portioner: 4
CITRONSÅS:
2 1⁄2 dl vatten
1 dl farinsocker strö
1 pressad citron
1⁄2 tsk salt
1⁄2 tsk malen spiskummin
1⁄2 tsk malen ingefära
1 krm malen cayennepeppar
SALLAD MED FÄNKÅL & GRAPEFRUKT:
1 dl olivolja
1 msk citronjuice
1⁄2 tsk flingsalt
1⁄4 tärnad honungsmelon
2 tunnklyftade plommon
1 dl risvinäger
1⁄2 tunnskivad fänkål
1 huvud frisésallad
100 g vattenkrasse
2 rosa grapefrukt, skalad och i bitar
salt och peppar
1. Blanda alla ingredienser till citronsåsen. Låt koka upp, sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.
2. SALLAD: Blanda olivolja, citronjuice och salt. Ställ åt sidan.
3. Lägg melon, plommon och risvinäger i en bunke, blanda och låt marinera i 10–15 minuter, sila av.
4. Blanda med resterande ingredienser och hälften av dressingen, smaka av med salt och peppar. Häll över resterande dressing strax innan servering.