En matig soppa som värmer både kropp och sinnekyliga vinterdagar!
25 min
1. Strimla lök, vitlök och morot. Skär potatisen i grova tärningar. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök, vitlök, saffran och stjärnanis på låg värme tills löken blivit mjuk. Tillsätt potatis, morot och tomatpuré och fortsätt fräsa ett par minuter. Slå på vitt vin och låt koka upp, tillsätt därefter grädde och fond. Krydda med salt och peppar och låt koka upp. Sjud under lock i ca 15 minuter.
2. Skär under tiden fisken i mindre bitar, ca 3 cm stora. Krydda dem med salt, liggandes på skärbrädan. När grytan kokat i 15 minuter, lägg ner fisken och låt sjuda ett par minuter.
3. Hacka persilja och strö över, servera med ett gott bröd och gärna en god majonnäs.
Tips! Förutom skreitorsk kan du välja annan fast fisk, som kolja, lax, gös eller sej.
4 portioner