Så-här-långt-har-jag-aldrig-sprungit-mackan

Härliga och matiga mackor, där syrlig rödlök och hetta från tabasco och dijon skapar den perfekta smakkombon tillsammans med rökt lax. Recept från Martina Haag i samarbete med Hemköp.

20 min

Så-här-långt-har-jag-aldrig-sprungit-mackan

Ingredienser

ANINGEN SYLTAD RÖDLÖK

  • 2 st
    skivade rödlökar
  • 1 msk
    smör att steka i
  • 2 msk
    honung
  • 0.5 st
    citron (pressad juice)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar (helst från kvarn)

REKORDSÅS

  • 1 dl
    Hellman’s majonnäs
  • 2 msk
    dijonsenap
  • 2 tsk
    strösocker
  • 3 droppe
    grön eller röd tabasco (smaka av beroende på hur starkt du vill ha den)
  • 2 droppe
    droppar pressad citron
  • 4 st
    goda frallor
  • 70 g
    babyspenat
  • 4 st
    ägg

SÅ-HÄR-LÅNGT-HAR-JAG ALDRIG-SPRUNGIT-MACKAN

  • 1 fp
    färskost
  • 200 g
    rökt lax

Gör så här

1. Stek löken i smör på medelvärme. Tillsätt honung, pressad citron, salt och svartpeppar.

2. Blanda samman alla ingredienser till rekordsåsen.

3. Dela frallorna. Rosta under och över- delen i en stek- eller grillpanna. Lägg underdelarna på en serveringsbricka. Bred på färskost och laxskivor med stänk av citron.

4. Stek äggen och lägg på mackorna, klicka över rekordsåsen, toppa med rödlök och bröd. Servera lika fort som du springer!

4 portioner