30 min
Portioner: 4
400 g torskfilé (fryst, halvtinad)
1 msk smör
1 msk gräslök, hackad
salt och peppar
SOPPA:
4 00 g potatis, skalad och tärnad
4 00 g rotselleri, skalad och tärnad
3 schalottenlökar, skivade
1 l hönsbuljong, utspädd
1 dl grädde
salt och peppar
TOPPING:
1 dl gräslök, hackad
brödkrutonger
citronskal
1. Sätt ugnen på 200°. Skär den halvtinade torsken i skivor och lägg i ugnsform. Krydda med salt, peppar och gräslök. Klicka över lite smör och baka torsken i ugnen ca 10 minuter.
2. Stek lök, potatis och rotselleri i olja utan att det tar färg. Tillsätt hönsbuljong och koka samman soppan tills grönsakerna är mjuka, ca 20 min. Mixa soppan och tillsätt grädden. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg torsken i skålar och fyll på med soppa. Smaksätt med gräslök, krutonger och lite rivet citronskal.