Rostade plommon med vispad vaniljmascarpone och biscottismulor

En snabblagad efterrätt där plommonens fina arom, sötma med svag syrlighet, får sällskap av biscottins mandelsmak och knaprighet.

30 min

Rostade plommon med vispad vaniljmascarpone och biscottismulor

Ingredienser

  • 6 st
    färska plommon
  • 3 msk
    strösocker
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    mascarpone
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 100 g
    biscotti

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Ta ut mascarponen från kylskåpet och låt den bli rumstempererad.

3. Halvera plommonen, ta bort kärnorna och lägg plommonhalvorna på en bakplåt och strö över strö-socker.

4. Baka i ugnen i 15-20 min tills de karamelliseras och blir mjuka. Låt svalna.

5. Vispa grädden, tillsätt vaniljsocker gradvis och vispa till fast konsistens.

6. Vänd ned mascarponen i grädden och ställ i kylen.

7.  Krossa biscottin i en matberedare.

8. Lägg grädde och tre plommonhalvor på varje tallrik och strö över smulad biscotti.

4 portioner