Rostade kycklingklubbor med het äppel- och rödkålsslaw

Baharat är en aromatisk och lite het kryddblandning från Nordafrika som passar alldeles strålande till bland annat kyckling. Kryddblandningen finns att köpa färdig i specialbutiker, men den är också enkel att göra själv med peppar, spiskummin, nejlika, korianderfrö, kardemumma, muskot, kanel och chili.

Tips! För att tillaga kycklingklubborna i airfryer kan du lägga dem i airfryern i ca 20 min på 160°C.

30 min

Rostade kycklingklubbor med het äppel- och rödkålsslaw

Ingredienser

  • 800 g
    kycklingben
  • 2 msk
    baharat (kan ersättas med annan valfri kryddblandning, t ex 5-spice eller curry, eller gör din egen blandning)
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 msk
    olja
  • 0.5 st
    granatäpple (kärnor från)
  • 2 st
    rivna krispiga äpplen (helst Aroma eller Frida)
  • 1 st
    jalapeño
  • 1 kruka
    mynta
  • 2 dl
    finhackad persilja
  • 2 tsk
    äppelcidervinäger
  • 0.5 dl
    majonnäs
  • 0.5 dl
    naturell yoghurt
  • 200 g
    rödkål
  • 100 g
    spetskål
  • 2 st
    morötter

BAHARAT KRYDDBLANDNING

  • 2 msk
    svartpeppar
  • 1 msk
    kryddpeppar
  • 1.5 msk
    spiskummin
  • 1 msk
    kanel
  • 1 msk
    koriander
  • 1 tsk
    kryddnejlika
  • 1.5 msk
    kardemumma
  • 1 tsk
    muskot
  • 1 tsk
    ingefära
  • 1 tsk
    gurkmeja

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader, 175 grader varmluftsugn (eller 160 grader airfryer).

2. Lägg kycklingbenen i en ugnsform. Klappa in dem med olja och krydda därefter med salt och vald kryddblandning. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 20 minuter) eller tills kycklingen är genomlagad.

3. Strimla eller riv morot, rödkål och spetskål fint. Enklast gör du detta med en mandolin men har du inte en sådan kan du använda rivjärn eller osthyvel. Blanda med rivet äpple, finhackad mynta, persilja och jalapeno som du kärnar ut och sedan hackar fint.

4. Rör ihop en dressing på majonnäs, yoghurt och äppelcidervinäger. Krydda med salt och peppar. Blanda detta noggrant med grönsakerna och rivet äpple. Låt stå i ca 15 minuter.

5. Toppa med granatäppelkärnor vid servering och servera med den varma kycklingen.

4 portioner