Mustig och god soppa med rotfrukter och vitt vin. Perfekt för såväl ruggiga som soliga dagar.
35 min
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta 15-20 minuter.
3. Skala och hacka lök, vitlök och morot smått. Smält smöret i en kastrull och stek lök, vitlök och morot mjuka.
4. Bryt brödet i mindre bitar och stek dem gyllene i oljan i en stekpanna. Hacka gräslöken och blanda med krutongerna.
5. Ta ut rotsellerin och lägg i kastrullen med grönsakerna. Höj värmen och tillsätt vinet. Låt det koka ordentligt så att alkoholen försvinner.
6. Tillsätt vatten, buljong, grädde, salt, peppar och soja. Låt koka i 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.
7. Servera med krutonger, olivolja, lite extra gräslök och chiliflakes.
4 portioner