2 PIZZOR, 25 MIN + 10 MIN I UGNEN
35 min
Portioner: 2
1 pkt pizzadeg
1 stor rödbeta, ca 120 g
1 stor polkabeta, ca 120 g
100 g mjuk getost
1 msk crème fraiche
2 msk olivolja
2 stora kvistar färsk rosmarin
100 g fetaost
2 msk honung
salt och peppar
1. Kavla ut pizzadegen till 2 pizzor på bakplåtspapper. Värm ugnen enligt pizzadegsanvisningarna.
2. Skala betorna. Använd en grönsakssvarv eller potatisskalare och gör "lockar" av betorna. Blanda med msk av oljan och salt. Blanda getost, crème fraiche och resten av oljan till en kräm.
3. Bred ut getostkrämen på pizzorna och sprid ut betorna och rosmarin. Lyft över pizzorna med bakplåtspappret på plåtarna. Sätt in i ugnen. Grädda tills pizzan är gyllene. Smula över fetaost, lite olivolja och svartpeppar. Ringla över honung och servera genast!