Rödbetsgratäng med chèvre till smörstekt gös

4 PORT, 50 MIN

50 min

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg rödbetor


1 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
100 g chèvre
1 msk färsk timjan
4 gösfiléer
1 dl rågmjöl
2 msk smör
1 citron
salt och peppar

Gör så här

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka rödbetorna 15 minuter. Skala dem och dela i skivor.
3. Blanda crème fraiche och grädde i en skål. Hacka timjan och blanda i.
4. Lägg rödbetorna i en ugnsform och häll på gräddblandningen. Smula över chèvre, salt och peppar. Grädda tills osten har blivit gyllene, ca 20 minuter.
5. Panera gösen i rågmjölet och stek gyllene på båda sidor i smöret. Servera gösen med gratängen och citron.