Rödbets- & pepparrotsgravad lax

Grava din egen lax till jul med det här fantastiska receptet. Den här laxen får kratig smak av pepparrot och rödbeta och smakar magiskt. Inte minst så är den otroligt vacker på julbordet. God jul!

20 min

Rödbets- & pepparrotsgravad lax

Ingredienser

  • 1.3 kg
    laxfilé utan skinn
  • 1 dl
    havssalt eller flingsalt
  • 1 dl
    socker
  • 2 tsk
    grovmalen vitpeppar
  • 1 st
    skalad och mixad rödbeta
  • 1 dl
    finriven pepparrot
  • 1 kruka
    kruka persilja

Gör så här

1. Blanda ihop salt, socker och peppar.

2. Strö hälften av blandningen i botten på en plåt och hälften av mixad rödbeta och riven pepparrot.

3. Lägg laxsidan med ”skinnsida” neråt, strö över resterande blandning och resten av rödbeta och pepparrot.

4. Täck med plastfilm och ställ kallt i 2 dygn.

5. Toppa med hackad persilja vid servering.

10 portioner