Recept på en krämig och somrig ”risotto” fast gjord på risoni-pasta, toppad med sparris och parmesanost.
25 min
1. Koka upp risoni enligt instruktioner på paketet.
2. Finhacka löken och stek på svag värme i 5 minuter.
3. Rosta pinjenötter i en torr, het panna. Skaka pannan så att de inte bränns.
4. Skölj och bryt sparrisen enligt tips.
5. Värm upp en grillpanna (det går även bra med vanlig stekpanna) på medel- till hög värme.
6. Pensla sparrisen med olivolja och grilla på tvärs mot räfflorna i 3–5 minuter. Vänd på dem då och då.
7. Häll av vattnet från risonin och vänd tillbaka i kastrullen och blanda ner löken.
8. Vänd i crème fraiche och riven parmesan, rör runt tills risonin har fått en krämig konsistens. Smaka upp med salt och peppar.
9. Häll över i en stor skål eller på ett fat.
10. Hacka bladpersilja och vänd ner i skålen.
11. Skär sparrisen i 3–4 bitar per stjälk och lägg i salladen (spara några knoppar att garnera med).
4 portioner