Recept på ett busenkelt julgodis från Camilla Hamid – rischoklad!
30 min
Ingredienser
200 g
mörk choklad (55% kakao)
5 dl
puffat ris
0.5 tsk
salt (kan utelsutas)
Gör så här
Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält helt och hållet.
Ta bort bunken från värmen och låt chokladen svalna något innan du rör ner det puffade riset och eventuellt lite salt.
Fodra en form med måtten 20×30 cm (måtten är dock inget måste, du kan egentligen ta vilken form somhelst, en springform funkar också bra) eller sätt ihop bakbalkar på en plåt med bakplåtspapper och häll ner rischoklad smeten i den.
Låt rischokladen stelna i kylskåpet i minst 1h innan du skär den i bitar och serverar eller förvarar i en lufttät burk i kylskåpet.