Revben med ingefärsglaze

Recept från i säsong: december 2012.

120 min

Revben med ingefärsglaze

Ingredienser

  • 1.1 kg
    revben
  • 2 tärningar
    köttbuljong
  • 5 cm
    ingefära färsk, skalad och skivad
  • 2 st
    lagerblad
  • 4 st
    svartpepparkorn

GLAZE

  • 50 g
    smör
  • 0.5 dl
    honung
  • 0.5 dl
    ljus soja
  • 1 st
    apelsin, rivet skal
  • 1 tsk
    ingefära, malen
  • 0.5 tsk
    chiliflakes
  • 0.5 tsk
    rosmarin, torkad
  • 1 tsk
    salt

Gör så här

1. Skär spjällen i portionsbitar och lägg i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt buljong, ingefära, lagerblad och svartpeppar. Låt koka tills köttet känns mört ca 1 ½ timme.

2. Lägg på ett galler. Sätt ugnen på 175°.

3. Smält smöret och blanda med övriga ingredienser till glazen. Pensla spjällen runt om och ugnsstek tills gyllene och knapriga ca 20 minuter. Vänd spjällen och pensla lite extra efter halva tiden

6 portioner