Restlasagne med grönkål, julskinka och snabb ostsås

Julskinka och grönkål över från julbordet? De är perfekta ingredienser i en restlasagne. Med färdig pastasås blir den dessutom extra enkel att svänga ihop. Körsbärstomater och basilika adderar rondör och krydda.

55 min

Restlasagne med grönkål, julskinka och snabb ostsås

Ingredienser

  • 250 g
    grönkål
  • 2 msk
    smör
  • 1 kruka
    basilika
  • 250 g
    körsbärstomater (eller cocktailtomater)
  • 1 burk
    färdig pastasås, 400 g
  • 1 fp
    färska lasagneplattor, à 200 g
  • 200 g
    julskinka, i tunna skivor
  • 2 paket
    mozzarella, à 125 g
  • 1 msk
    olivolja

SNABB OSTSÅS

  • 250 g
    mascarpone
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 2 dl
    riven ost, välj en smakrik
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ingredienserna till ostsåsen.

2. Riv av grönkålen från stammen och stek den i smör några minuter på låg värme tills den mjuknat. Hacka basilikan grovt, dela körsbärstomaterna på mitten.

3. Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsform, ca 3 liter. Lägg ut ett lager pastaplattor och därefter ett lager ostsås, tomater, basilika, några skivor skinka och lite av grönkålen. Fortsätt sedan varva tills alla ingredienserna tar slut.

4. Fördela tomater och mozzarella överst och ringla över lite olivolja. Grädda i mitten av ugnen ca 35–40 minuter. Ta ut och servera direkt.

4 portioner