”Krämig röra på knaprigt tunnbröd. Picklad grönkål fulländar med sin syrlighet. Tips! Den picklade grönkålen kan gärna förberedas dagen innan” säger Catarina König.
15 min
PICKLAD GRÖNKÅL
1. Repa grönkålen, det vill säga ta bort stjälken. Riv isär bladen till lagom stora bitar för att toppa snittarna med.
2. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna något.
3. Häll lagen över grönkålen och låt kylas av helt i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen med lock på, gärna i 2 timmar.
4. Hacka rensteken fint och blanda samman med färskost, crème fraiche, finhackad rödlök, finskuren gräslök, dijonsenap och riven pepparrot. Smaka av med nymalen svartpeppar.
5. Bryt tunnbrödet i lagom stora snittbitar. Skeda på rensteksröra och toppa med picklad grönkål.
Tips! En löjromsklick på toppen ger extra guldkant.
8 portioner