Ramen på egen buljong

90 min

Portioner: 4

Ingredienser

BULJONG:
1 kg högrev
2 l kokande vatten
2 gula lökar i halvor
3 vitlöksklyftor
4 cm skivad ingefära
1 röd chili delad på längden
1 skivat citrongräs
2 stjärnanis
1 dl soja
3 msk fisksås

ATT LÄGGA I:
300 g udonnudlar eller äggnudlar
2 kokta ägg i halvor
100 g böngroddar
100 g skivade champinjoner
1 dl rostad lök
1 kruka thaibasiika
1 kruka koriander
1 dl rostad lök

Gör så här

1. Buljong dag 1: Lägg högreven i en kastrull. Häll på kokande vatten och skumma av.

2. Tillsätt lök, vitlöksklyftor, ingefära, chili, citrongräs, stjärnanis, soja och fisksås. Sjud under lock ca 1,5 timme tills köttet känns mört.

3. Låt svalna och ställ i kylskåp över natten.

4. Buljong dag 2: Lyft ur köttet och sila buljongen ner i en kastrull.

5. Värm buljongen och putsa till och skiva köttet.

6. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.

7. Lägg nudlarna i djupa skålar, toppa med skivat kött, grönsaker och ägg. Häll på buljongen och toppa med örter och rostad lök.