Vill du ha tips på det perfekta tilltugget? Klart att du vill! Det är räk- och potatiskroketter som man dippar i en syrlig citrussås.
30 min
Picklad rödlök/kål
Citrusdipp
1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, häll av vattnet och låt potatisen ånga av i några minuter.
2. Pressa potatisen i en bunke och blanda ner smöret. Låt det sedan svalna lite innan du blandar i potatismjöl, räkhack, hackad dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma smeten till ca 20 bollar.
4. Dubbelpanera bollarna först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i panko. Lägg dem på en bricka/tallrik med bakplåtspapper, och ställ i kylen när de är klara i väntan på tillagning.
5. Rödlök/kål: Koka upp socker med vatten och ättika, låt svalna något. Häll över lök och rödkål och låt svalna i lagen.
6. Dipp: Blanda samman allt till citrusdippen, smaka av med salt och peppar.
7. Hetta upp oljan i en kastrull (ca 160°). Fritera kroketterna i omgångar ca 3-5 min, rör om så att de inte fastnar i botten. Lyft kroketter ur oljan med en hålslev och låt dem ligga på hushållspapper i några sekunder innan de serveras.
8. Servera kroketterna med den picklade löken/rödkålen och citrusdippen.
Tips! De här bollarna funkar fint att göra klara och frysa in, sedan friterar du dem frysta. De kan också varmhållas i ugnen på låg temperatur.
20 portioner