Raggmunk med stekt svamp och lingon

Recept från I säsong, nr 6 / 2019

20 min

Raggmunk med stekt svamp och lingon

Ingredienser

  • 2 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 4 dl
    mjölk 3%
  • 1 st
    ägg
  • 500 g
    fast potatis, riven och skalad
  • 200 g
    riven morot
  • 200 g
    svamp (t ex ostronskivling, kantareller,shiitake)
  • 1 knippe
    grovhackad bladpersilja
  • 1.5 msk
    smör & rapsolja, att steka i
  • 2 dl
    rårörda lingon

Gör så här

1. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa i resten av mjölken samt ägget.

2. Rör ner riven potatis och morot.

3. Stek svampen i en stekpanna och håll den varm.

4. Beräkna cirka 1⁄2 dl smet per raggmunk. Stek på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.

5. Servera raggmunkarna med svamp, bladpersilja och rårörda lingon.

4 portioner