En frisk och söt rabarbersorbet med fantastisk smak av säsongens rabarber och jordgubbar. Det här receptet kan du laga även om du inte har en glassmaskin. Låt frysen sköta jobbet!
30 min
1. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg i en kastrull med socker, citronsaft och vatten.
2. Koka upp och sjud sedan på låg värme under lock tills rabarbern och jordgubbarna har mjuknat.
3. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt glukos och låt svalna.
4. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i den kalla smeten.
5. Häll smeten i en glassmaskin och låt gå tills den tjocknat något, 20-30 min.
6. Pytsa över glassen i en smörpappersklädd form och sätt in i frysen ca 40 min.
Tips! Har du ingen glassmaskin häller du smeten i en bunke och sätter in i frysen ca 2 timmar. Rör om noga några gånger i timmen tills konsistensen tjocknat.
4 portioner