Rabarberkompott med vit chokladpannacotta

20 min

Portioner: 5

Ingredienser

PANNACOTTA:
4 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2 gelatinblad
120 g blockchoklad vit, grovhackad

RABARBERKOMPOTT:
400 g rabarber
1 dl råsocker
½ dl vatten

KARDEMUMMASMULOR:
2 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
1 dl råsocker
75 g smör
1 msk kallt vatten

 

Gör så här

1. Pannacotta: Koka upp grädde och socker, dra kastrullen åt sidan och lägg i chokladen, rör runt tills det har smält samman.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 1-2 min. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma chokladsmeten. Häll upp i glas och låt stå i kylen minst 3-4 timmar.

3. Skölj och skär rabarberstjälkarna i 2 cm stora bitar. Lägg i kastrull med socker och vatten, koka upp och sjud ca 8-10 min. Rabarbern ska ha kvar lite spänst.

4. Smulor: Sätt ugnen på 175°. Mixa mjöl, kardemumma, råsocker och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till grynig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen i 10-15 min till gyllene, låt kallna. Smula till små smulor. Servera pannacottan med kompott och smulor.