4 PORTIONER 35 MIN
35 min
Portioner: 4
2 dl röd quinoa
4 palsternackor
½ msk olivolja
1 päron
1 avokado
250 g cocktailtomater i olika färger
4 ägg
1 l vatten
2 msk ättika (12%)
75 g blandsallad
SOLROSPESTO
½ dl rostade
solroskärnor
1 kruka färsk
basilika
½ vitlöksklyfta
1 dl riven
parmesanost
½ dl extra jungfruolivolja
salt
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225°. Koka quinoan.
2. Skala palsternackorna och skär i stavar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och blanda med olja och salt. Rosta mitt i ugnen i 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
3. Skär päronet och avokadon i båtar. Dela tomaterna på mitten.
4. POCHERADE ÄGG: Koka upp vatten och ättika i en liten kastrull. Knäck ett ägg i en kopp. Gör en virvel i kastrullen med hjälp av en visp när vattnet börjat koka. Ta av från värmen och häll försiktigt ner ägget mitt i virveln. Låt pochera i 3–5 minuter. Ta upp med en hålslev och låt rinna av. Gör likadant med resterande ägg.
5. SOLROSPESTO: Mixa solroskärnorna till mindre bitar i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en bitig pesto. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera salladen toppad med pocherade ägg och solrospesto vid sidan av.