Pumparisotto med svamptopping

Glöm jobbiga spöken och störiga zombies, bjud över den inre cirkeln på en höstmiddag för dem som verkligen har vett att uppskatta All Hallow's Eve.

Tips! Pumpapurén kan du ha i pajer, potatismos, smoothies och annat!

40 min

Pumparisotto med svamptopping

Ingredienser

Pumpapuré

  • 500 g
    pumpakött i större bitar, alla sorter går bra
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Risotto

  • 3 msk
    olivolja
  • 1 st
    lök
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 dl
    risottoris
  • 1 dl
    vitt vin
  • 2 dl
    pumpapuré
  • 1 l
    vatten
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk
    smör
  • 2 dl
    riven parmesanost
  • Topping:
  • 150 g
    blandad valfri svamp
  • 2 msk
    smör
  • 1 kruka
    salvia
  • 2 msk
    olivolja

Gör så här

Pumpapuré:

  1. Sätt ugnen på 180C°.
  2. Lägg pumpabitarna på en plåt och rosta ca 30 min tills de är mjuka.
  3. Mixa till en slät puré, koka ihop om den känns vattnig.

Risotto:

  1. Stek lök och vitlök i olivolja på svag värme ett par minuter.
  2. Tillsätt riset och låt steka med några minuter.
  3. Häll på vinet och vänd ner pumpapurén.
  4. Späd med utblandad buljong lite i sänder.
  5. Låt småkoka ca 20-25 minuter till riset är mjukt med bibehållen al dente kärna.
  6. Vänd ner parmesanost och en klick smör. Smaka av med salt och svartpeppar.

Svamptopping:

  1. Skiva svampen och stek gyllene i smör.
  2. Plocka salviablad och stek frasiga i lite olivolja.
  3. Toppa risotton med svamp och salviablad.

4 portioner