Pumpapytt med kryddstekt ägg och parmesan

4 PORTIONER 30 MIN

30 min

Portioner: 4

Ingredienser

700 g butternutpumpa
8 normalstora potatisar (700 g)
3 morötter (300 g)
½ purjolök
2–3 vitlöksklyftor
25 g färsk ingefära
1 msk olja
2 msk smör
1 knippe dill
50 g rostad mandel
salt och peppar
4 ägg
2 msk rostade sesamfrön
1 krm cayennepeppar
1 msk paprika
pecorino eller annan god lagrad ost

PICKLAD PUMPA
200 g butternutpumpa
½ dl ättika
½ dl strösocker
1,5 dl vatten
1 tsk salt

Gör så här

1. PICKLAD PUMPA: Skala pumpan och skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg i en burk.

2. Koka upp ättika, socker, vatten och salt och slå den heta lagen över pumpan. Låt svalna.

3. PYTT: Skala pumpa, potatis och morot och skär i små bitar, ca 1-1,5 cm.

4. Strimla purjolök och vitlök. Hacka ingefäran fint.

5. Hetta upp en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta med olja och smör och börja fräsa grönsakerna på mellanvärme. Krydda med salt och svartpeppar. Rör om då och då tills allt är mjukt, vänd därefter ner hackad dill och grovhackad mandel.

6. Stek äggen på ena sidan bara i smör och toppa med sesamfrön, cayenne, paprika samt salt.

7. Servera pytten med det kryddstekta ägget, rejält med riven pecorino och picklad pumpa.